Geschiedenis

Een droom ontstond tijdens nieuwjaarsnacht 2010. Een tennisclub realiseren in Handel. 3 jaar later was het zover. Handel had zijn eigen tennisclub! Vanaf mei 2013 kon er voor het eerst op de banen getennist worden. Op 14 september 2013 zijn de banen officiëel geopend met een groots feest.

Zo lang had het geduurd dat het laatste dorp van de Gemeente Gemert-Bakel een tennisclub in oprichting had, zo snel was er al een bestuur gevormd. Een tiental enthousiaste mensen had op 13 april 2010 de koppen bij elkaar gestoken om de prachtige ideeën van de bedenkers William Donkers en Peter Kleijnen te begeleiden en tot uitvoering te brengen. Het bestuur was gevormd.

Door middel van veel publiciteit en een website, kon iedereen zich aanmelden als vriend van de tennisclub. Binnen een mum van tijd stond de teller op ruim 270 vrienden. De wens voor een tennisclub in Handel werd breed gedragen. Het was dan ook niet moeilijk om aan bestuursleden te komen; ze meldden zichzelf al aan. Tennisclub Handel maakt van droom werkelijkheid!
        
Tennisclub Handel is ontstaan en vormgegeven door een groep enthousiastelingen. Naast de inspanningen om TCH van de grond te krijgen, zijn enorm veel materiaal verzameld om de kosten, die de bouw van het tenniscomplex met zich mee brengt, te drukken. Vele vrijwilligers hebben dit mogelijk gemaakt met hand- en spandiensten. Het bedrag van 80.000 euro (40.000 subsidie en 40.000 lening) van de gemeente Gemert-Bakel, was voldoende basis om een belangrijk deel van TCH te realiseren.